Exporturile de oi, reluate cel mai probabil din septembrie

Facebook
Twitter

România ar putea exporta ovine vii şi carcase din 19 judeţe, cel mai probabil din luna septembrie, a anunţat marţi Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

„Din datele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) rezultă că la momentul actual România ar putea exporta ovine vii şi carcase din 19 judeţe. Acest lucru va fi realizabil cel mai probabil din luna septembrie, atunci când Oficiul Internaţional de Epizootii (OIE) va publica lista judeţelor libere de scrapie din România” se precizează în comunicatul MADR.

Totodată, ar putea să fie eliminate total restricţiile de tranzit pe teritoriul Turciei şi chiar posibilitatea exportului de ovine în această ţară, în conformitate cu principiul regionalizării, care prevede exportul de ovine din judeţele libere de scrapie.

Potrivit MADR, în cadrul vizitei, ministrul Agriculturii a avut o întrevedere şi cu Sadullah Ergin, ministrul de Justiţie al Turciei, cu care a discutat, printre altele, despre sprijinul Turciei pentru aderarea României la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD). De asemenea, ministrul român s-a întâlnit cu ministrul Silviculturii şi Amenajărilor Hidrotehnice, Veysel Eroðlu. Între temele de pe agenda de discuţii s-au regăsit proiectele de irigaţii ale României şi sistemul de irigaţii din Turcia, precum şi combaterea deşertificării în zona de sud a ţării noastre.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE