Exporturile de carne de porc din Argentina au scăzut

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

În aprilie 2013, exporturile de carne de porc din Argentina s-au redus cu un sfert ca volum și cu 20% ca valoare  față de aceeași lună din 2012, potrivit datelor publicate de Federația Exportatorilor din statul sud-american.

Ca volum, exporturile de carne de porc s-au ridicat la 35.618 tone, iar ca valoare s-au cifrat la 99 de milioane de dolari. În primele 4 luni din 2013, exporturile s-au contractat cu 9% ca volum și cu peste 5% ca valoare.

Federația Exportatorilor argentinieni pune scăderea exporturilor de carne de porc pe seama interzicerii importurilor de acest tip în Ucraina, începând cu martie 2013.

Totodată, exporturile către Rusia s-au diminuat  cu 26% în primele 4 luni ale acestui an, față de același interval din 2012. În schimb, exporturile către Hong Kong și Singapore au crescut cu 16 și, respectiv, 18% în aprilie. Totuși, raportat la primul trimestru din 2012, exporturile de carne de porc către aceste două mari piețe asiatice au fost mai mici cu 19 și, respectiv, 10 procente, în perioada similară din acest an.

Președintele Federației Exportatorilor argentinieni estimează că exporturile vor cunoaște un trend ascendent în ultima parte a acestui an, atât ca volum, cât și ca valoare, pe fondul creșterii prețurilor la carnea de porc pe piața internațională cu peste 6% în aprilie, la 2,782 dolari/kilogram.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE