Exerciţiu de simulare pentru febra aftoasă în judeţul Constanţa, în perioada 20 – 22 mai 2013

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) organizează în perioada 20-22 mai 2013, în judeţul Constanţa, un exerciţiu de simulare privind intervenţia în controlul bolii febra aftoasă.

Exerciţiul este organizat la nivel naţional, fiind înscris în Planul de activităţi al Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă pentru anul 2013 la numărul 5. Organizarea exerciţiului se va face în cooperare instituţională, co-organizatori fiind ANSVSA şi DSVSA Constanţa.

La exerciţiu vor participa reprezentanţi ai celor 42 de Direcţii Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor judeţene, ai Institutului pentru Diagnostic şi Sănătate Animală, ai Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, a 6 Inspectorate pentru Situaţii de Urgenţă judeţene şi ai Grupului Naţional de Experţi pentru febra aftoasă.

Exerciţiul se va desfăşura pe durata a trei zile consecutive, atât în sală, cât şi în teren, şi va include: o secţiune de rememorare teoretică a noţiunilor despre febra aftoasă, o secţiune de lucru în cadrul grupurilor de lucru şi aplicaţia propriu-zisă în teren. Aplicaţia practică în teren va avea loc într-un centru de colectare ovine.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE