septembrie 25, 2021

Evazioniștii pot “lucra” liniștiți. Fiscul nu-i va căuta

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Noul ministru de Finanțe, Ioana Petrescu, a precizat că Fiscul va lupta cu evazioniștii ținând cont de costurile controalelor, raportate la veniturile pe care se preconizează că le va încasa.

Astăzi, noul ministru de Finanțe, Ioana Petrescu, a fost audiat în comisiile reunite de Buget-Finanțe din Parlament. Una dintre întrebările adresate Ioanei Petrescu s-a referit la modul în care aceasta vede lupta cu evazioniștii din sectorul agricol. Unul dintre parlamentarii prezenți a precizat că circa o treime din terenurile agricole din fiecare localitate sunt lucrate de persoane care obțin venituri de pe urma acestora, dar nu plătesc impozitele aferente, chiar dacă beneficiază de servicii medicale gratuite sau își trimit copiii la școală pe banii statului.

„Când avem de-a face cu contribuabilii foarte mici, trebuie pus în balanță costul verificării cu impozitul preconizat a fi încasat”, a răspuns Ioana Petrescu.

Noul ministru al Finanțelor a primit aviz pozitiv, cu 23 de voturi pentru, două abțineri și 15 voturi împotrivă. De asemenea, Guvernul Ponta III a fost votat de plenul Parlamentului azi.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE