Ești fermier european, cere subvenția!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

APIA Mehedinți a demarat campania  de informare a fermierilor în legătură cu depunerea cererilor de plată pe suprafață pentru anul 2014, sub sloganul ,,Ești fermier european – depune la APIA cererea de plată!”.

„Campania îi vizează pe cei 31.742 fermieri ce au depus cereri pentru aceasta schemă de plată în anul 2013, precum și fermierii noi ce doresc să își depună pentru prima dată cererea de sprijin. Obiectivul acestei campanii de informare îl constituie derularea la timp și corectă a procesului de absorbție a fondurilor europene alocate sectorului agricol din România”, se arată într-un comunicat remis de APIA Mehedinți redacției stiriagricole.ro.

În cadrul campaniei de informare, fermierii sunt înștiintați cu privire la termenele și modalitatea de depunere a cererilor de plată, condițiile de eligibilitate impuse de legislația europeană și națională, pachetele financiare ce pot fi accesate, precum și modalitățile de accesare a acestora.

„Se pune accent pe informarea eficientă a fermierilor cu privire la aplicația de identificare online a parcelelor agricole – IPA Online – prin care beneficiarii își pot vizualiza prin conexiune la internet parcelele digitizate în campania anterioară”, a precizat directorul centrului județean Mehedinți, Loredana Gherasimescu.

Campania se derulează prin informări în teritoriu, la nivelul comunelor, efectuate de către angajații centrelor locale APIA, conducerea centrului județean, în colaborare cu autoritățile locale, precum și prin transmiterea de invitații fermierilor, prin care sunt înstiințați în legătură cu locația și data la care trebuie să se rezinte pentru depunerea cererii, dar și documentele necesare depunerii acesteia.

Tot pentru a veni în sprijinul fermierilor,  Centrul Local Orșova s-a mutat în sediu nou, situat pe str. Porțile de Fier nr. 32 în fosta locație a Poliției Comunitare. Centrului Local Orșova îi sunt arondate 8 comune, cu peste 2.000 de fermieri.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE