Erbicidarea miriștilor: când și cum se aplică tratamentele

Facebook
Twitter

Ploile căzute săptămânile trecute în anumite zone agricole din țară au creat condiții prielnice pentru dezvoltarea buruienilor, astfel că este necesară erbicidarea miriștilor.

Dacă buruienile nu sunt combătute, rezerva de semințe din sol ar putea să crească foarte mult. Pentru a preîntâmpina acest lucru, este bine să nu se neglijeze efectuarea lucrărilor de erbicidat.

Aplicarea erbicidelor totale pe miriști se face când buruienile sunt în plină creștere, au 15-20 cm înălțime, iar frunzele sunt turgescente, potrivit specialiștilor Alcedo. Nu se recomandă erbicidarea când buruienile trec printr-o perioadă de stres hidric sau pe vreme caniculară, deoarece efectul erbicidului este mult redus.

Doza de erbicid folosită pentru produsele cu conținut de 360g/l glifosat este de 4-5 litri pe hectar și se majorează cu 10-20% dacă buruienile sunt îmbătrânite sau dacă terenul este puternic infestat cu volbură, mur, boz sau trestie. Erbicidul se aplică în 150-200 litri de apă pe hectar.

Timp de 2-3 săptămâni după aplicarea erbicidelor totale pe miriști, nu se va interveni mecanic pe suprafața tratată, pentru ca erbicidul să-și facă efectul complet.

Printre cele mai cunoscute erbicide totale se numără și Clinic 360SL, Glyphogan 480SL, Roundup și Roundup Energy.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE