Eliminarea impozitelor pe utilajele agricole și majorarea cu 500% a impozitului pe pârloagă, discutate azi de Guvern

Facebook
Twitter

Guvernul se reuneşte astăzi, într-o şedinţă extraordinară, pentru proiectele Codului fiscal şi Codului de procedură fiscală, care aduc modificări importante în ceea ce privește nivelul taxelor și impozitelor plătite de producătorii agricoli.

Prim-ministrul Victor Ponta a preluat, după demisia lui Darius Vâlcov, interimatul la conducerea Ministerului Finanţelor până la adoptarea de către Guvern a proiectelor privind noul Cod Fiscal şi cel al Codului de Procedură Fiscală. Săptămâna trecută, premierul declara că pentru Codul de Procedură Fiscală există toate aprobările, mai fiind nevoie doar de avizul Ministerului Justiţiei.

În ceea ce privește sectorul agroalimentar, cele mai importante modificări din nou Cod Fiscal vizează posibilitatea ca primarii să reducă sau să elimine impozitul pe utilajele utilizate în producția agricolă și de a majora până la 500% impozitul pe terenurile agricole necultivate. Impozitul pe terenurile agricole necultivate, acesta va putea fi majorat cu până la 500% din al doilea an consecutiv în care se constată că nu a fost lucrat.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE