Efectele embargoului rusesc: România susține ridicarea prețului minim de intervenție

Facebook
Twitter

În cadrul discuțiilor cu reprezentanții statelor central și est-europene prezenți la Forumul 16+1, România a susținut necesitatea găsirii unor forme de sprijin la nivel național pentru fermierii afectați de embargoul rusesc.

„Astăzi am discutat cu partenerii noștri membri ai Uniunii Europene despre noua Politică Agricolă Comună (PAC) și efectele embargoului rusesc. Probabil vom avea cu Polonia un punct de vedere comun cu privire la noi forme de sprijin pentru producătorii afectați de embargoul rusesc”, a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, la INDAGRA 2014, după încheierea lucrărilor Forumului 16+1.

Daniel Constantin a precizat că, deși România nu exporta direct în Rusia, este afectată de embargou deoarece sunt importate în țară produse la prețuri de dumping, care creează o concurență neloială produselor românești.

În acest context, România susține, ca măsuri suplimentare de sprijin, ridicarea prețului minim de intervenție și soluții pentru stocarea privată a produselor agroalimentare.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE