„ECOBANCA – Banca ta de reciclare” sau cum scapi de televizorul sau frigiderul vechi

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice, Attila Korodi, a lansat astăzi cea de-a doua ediție a proiectului „ECOBANCA – Banca ta de reciclare”, program de stimulare a colectării selective a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) și a celor de baterii și acumulatori (DBA).

Proiectul are ca obiective principale promovarea unei atitudine responsabile față de mediu în rândul locuitorilor Capitalei, precum și creșterea cantităților de deșeuri de echipamente electrice și electronice și deșeuri de baterii și acumulatori colectate efectiv de la populație. „ECOBANCA – Banca ta de reciclare” este desfășurat de Asociația Environ în parteneriat cu Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice și Primăria Municipiului București și reprezintă prima rețea de puncte mobile de colectare a deșeurilor electrice și de baterii, dotate cu cea mai avansată tehnică de individualizare a deșeurilor predate, care garantează trasabilitatea acestora până la momentul reciclării.

Începând de miercuri, 04 iunie 2014, cele șase puncte mobile de colectare ECOBANCA vor fi amplasate pe perioada desfășurării campaniei, respectiv 5 iunie – 15 septembrie 2014, în locații agreate cu Primăria Municipiului București în baza Protocolului de colaborare încheiat cu Asociația Environ, și care vor fi comunicate pe pagina oficiala www.ecobanca.ro.
Programul ECOBANCA se adresează tuturor persoanelor fizice din Municipiul București și Județul Ilfov, iar participarea în campanie presupune predarea gratuită a deșeurilor de echipamente electrice și electronice și a celor de baterii și acumulatori către Asociația Environ, la unul din punctele mobile de colectare sau prin solicitare telefonică în cazul echipamentelor de mari dimensiuni (care depășesc 20 kg), și acumularea de puncte pe Cardul ECOBANCA.

Punctele se acordă conform Regulamentului, în funcție de tipul deșeului, și pot fi folosite la finalul campaniei pentru alegerea unui premiu din cele șase categorii puse în joc. Participanții pot verifica numărul de puncte acumulate accesând aplicația online pe baza datelor personale și a codului de Card ECOBANCA.

Regulamentul complet al campaniei, detalii despre premii, precum și informații despre traseul punctelor de colectare, sunt disponibile pe site-ul www.ecobanca.ro.

Prima ediție a campaniei ECOBANCA s-a desfășurat în perioada 01 iunie – 18 septembrie 2013 și a avut ca rezultat colectarea, la punctele mobile amplasate în zone diferite ale orașului, a aproximativ 12 tone DEEE și DBA de la peste 1.000 de participanți.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE