„Drumul unei seminţe”, o călătorie în lumea agricolă

Facebook
Twitter

Compania Monsanto România a organizat, în perioada 28-29 august, evenimentul „Drumul unei seminţe”, cu această ocazie participanţii fiind conduşi prin procesul de producţie a unei seminţe, de la obţinere şi până la distribuţie.

Evenimentul a adus astfel în discuţie unele dintre cele mai importante aspecte pentru companie: îmbunătăţirea producţiei agricole şi implicarea în susţinerea dezvoltării agriculturii în zonele sărace din România.

Evenimentul „Drumul unei seminţe”, la care au participat jurnalişti şi fermieri, a cuprins trei etape importante. În primă fază participanţii au vizitat un câmp de multiplicare a porumbului, unde au putut observa etapa de recoltare a acestei culturi, trăgând, de asemenea, un semnal de alarmă asupra ideii de conservare a resurselor vitale şi oferind participanţilor posibilitatea de a afla care sunt soluţiile cele mai la îndemână pentru a creşte productivitatea în agricultură.

Cea de-a doua etapă a constat în vizitarea staţiei de procesare a seminţelor de la Sineşti, cea mai performantă staţie de procesare din Europa a companiei. Anual, în această locaţie sunt procesate, condiţionate şi însăcuite seminţe de porumb ce însumează peste 2,7 milioane de saci pentru însămânţare, adică se pot însămânţa circa 2,1 milioane hectare de porumb. Întinzându-se pe o suprafaţă de 15 hectare, staţia de procesare de la Sineşti foloseşte cele mai bune practici industriale care pregătesc sămânţa pentru fermierii care vor semăna porumb pentru consum în anul următor. Turul staţiei de la Sineşti a arătat în mod practic procesarea seminţelor de porumb pas cu pas: depănuşarea şi selecţia, uscarea, batozarea, stocarea, sortarea, tratamentul, împachetarea şi transportul.

Călătoria agricolă pe drumul seminţelor s-a încheiat cu seminariile Farm Progress Slobozia, un eveniment cu tradiţie a companiei Monsanto, ce aduce laolaltă anual fermieri din zonele de sud, sud-est si estul ţării, unde sunt prezentate soluţii tehnologice inovatoare şi eficiente pentru culturile de porumb. In cadrul acestei platforme experimentale, Monsanto a prezentat hibrizi de porumb Dekalb pentru a se vedea potenţialul de producţie şi comportamentul acestora în diferite condiţii de climă şi sol.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE