Negocieri DURE la Ministerul Finanțelor în vederea reducerii TVA în AGRICULTURĂ

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Astăzi are loc o întâlnire de lucru organizată de Ministerul Finanțelor Publice (MFP) și Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), în cadrul căreia vor fi negociate propunerile organizațiilor profesionale din agricultură și industria alimentară de modificare a Codului Fiscal.

„În centrul acestor propuneri se află se află reducerea TVA la carne și la preparatele din carne la 5%”, se arată într-un comunicat remis de Federația Naționale PRO AGRO.

Alături de reprezentanții acesteia, la discuții vor participa liderii LAPAR, Romalimenta și ai altor organizații relevante din industria agroalimentară.

Rezultatele obținute în urma negocierilor vor fi comunicate comisiilor parlamentare de specialitate în vederea includerii în propunerile de modificare ale Codului Fiscal, care vor trebui dezbătute și aprobate până cel târziu în luna mai a acestui an, conform afirmațiilor ministrului finanțelor, Darius Vâlcov.

Producătorii din sectorul avicol au avertizat, la discuțiile premergătoare care au avut loc la MADR, că dacă nu se va găsi o soluție de reducere rapidă a TVA la carne, mai devreme de 2016, antreprenorii de profil riscă să intre în faliment, ca urmare a avalanșei de importuri de produse mai ieftine, care sufocă piața internă. Din cauza embargoului rusesc, marfa din alte state europene, care urma să fie livrată către Rusia, a ajuns pe piața românească, la prețuri foarte mici, de multe ori sub prețul de producție.

Întâlnirea are loc la sediul Ministerului Finanțelor Publice, în această seară.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE