Directorul AFIR: Suntem pregatiti pentru a primi proiecte PNDR. Am facut multe simplificari pentru solicitanti

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a organizat in 26 aprilie 2016 prima conferinta din cadrul Campaniei nationale de informare „Oportunitati de finantare in 2016 prin PNDR” in Regiunea 7 Centru. Evenimentul care da startul campaniei de informare a avut loc in localitatea Prejmer, judetul Brasov, fiind urmat de o conferinta de presa.

La aceasta actiune a participat Andras SZAKAL, Directorul General al AFIR, alaturi de Ciprian Marius BANCILA, Prefectul Judetului Brasov si Serban TODORICA, Primarul localitatii Prejmer.

In cadrul acestei conferinte au fost dezbatute ca teme principale: oportunitati de finantare prin submasurile ce vor fi deschise in sesiunea 2016 a Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 (PNDR 2020) pentru dezvoltarea durabila a satului romanesc; prezentarea simplificarilor procedurale, precum si stadiul implementarii PNDR 2020.

„Ne aflam aici tocmai pentru ca suntem foarte aproape de lansarea primei sesiuni de primire a proiectelor pentru 2016. Dorim sa va fim aproape si sa va asiguram ca suntem pregatiti sa venim in intampinarea celor ce vor finantare. Am facut numeroase simplificari si am reglat multe lucruri pentru ca procesul de depunere sa fie mult mai eficient. Imi doresc ca autoritatile locale prezente sa duca in comunitatile lor mesajul ca fondurile trebuie accesate pentru ca reprezinta cheia dezvoltarii zonelor rurale” a declarat Directorul General al AFIR, Andras SZAKAL, potrivit unui comunicat AFIR.

De asemenea, cei prezenti, fermieri, asociatii de profil si primari au avut posibilitatea sa ridice problemele cu care se confrunta si sa primeasca raspunsuri clare la intrebarile privind accesarea PNDR 2020.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE