Directorul AFIR, despre fondurile europene acordate procesatorilor

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Potrivit AFIR, peste 270 de unitati de procesare beneficiaza de finantare nerambursabila prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020, iar valoarea totala a proiectelor contractate depaseste suma de 190 milioane de euro, noteaza Agerpres.

Una dintre investitiile realizate prin intermediul submasurii 4.2 (“Sprijin pentru investitii in prelucrarea/comercializarea si/sau dezvoltarea de produse agricole”) este proiectul “Modernizare unitate procesare lapte” implementat de o societate comerciala din judetul Botosani, care a urmarit dezvoltarea si modernizarea unor capacitati de procesare si comercializare a produselor agricole in comuna Vlasinesti. Valoarea totala a proiectului este de 156.695 euro, iar valoarea finantarii nerambursabile este de 61.648 euro.

„Este o investitie la care ne putem raporta cand vorbim despre investitii in mediul rural, in special prin faptul ca laptele este colectat din 7 comune limitrofe, iar capacitatea de prelucrare este de 15.000 de litri pe zi. Afacerea a crescut in mai multe etape atat din punctul de vedere al capacitatii de productie, cat si al celei de depozitare. Este unul dintre beneficiarii nostri care mai are un proiect in derulare, realizat prin intermediul aceleasi submasuri 4.2, dar si unul pe axa LEADER privind cooperare in vederea comercializarii de produse lactate prin intermediul unui lant scurt de aprovizionare”, a afirmat Adrian Chesnoiu, directorul general al AFIR.

In fabrica botosaneana produsele, respectiv cascaval, rulada cu sunca presata, cu piper sau boia, smantana si unt, sunt realizate dupa procedee traditionale, in cos de nuiele, pe mese cu blat de stejar si rafturi din lemn de brad.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE