Din ce tari se importa masiv produse agroalimentare in Uniunea Europeana

Facebook
Twitter

Valoarea exporturilor de alimente si produse agricole, realizate de Uniunea Europeana in luna martie a acestui an, s-a ridicat la 12,6 miliarde de euro, nivel cu peste 7% mai mare fata de cel inregistrat in luna martie a anului trecut.

Importurile pe acest segment s-au cifrat la 10,1 miliarde de euro, potrivit datelor oficiale publicate luna aceasta.

Statele Unite sunt principala sursa a importurilor, dar si prima destinatie pentru exporturi.

Totodata, cele mai marei cresteri ale valorii exporturilor Uniunii Europene catre terti, inregistrate in luna martie a acestui an, comparativ cu aceeasi luna a nului precedent, s-au consemnat in relatiile comerciale cu China, Statele Unite, Egipt. Scaderi importante ale exporturilor pe segmentul agroalimentar s-au inregistrat in relatiile cu Arabia Saudita si Korea.

In ceea ce priveste importurile realizate la nivelul Uniunii Europene in luna martie a acestui an, comparativ cu acelasi interval din 2018, se remarca o majorare semnificativa a importurilor de produse agroalimentare din Statele Unite, Ucraina si Ghana. Spre comparatie, importurile din Argentina, Canada si Noua Zeelanda s-au redus.

Cele mai mari cresteri inregistrate in luna martie 2019 fata de martie 2018 s-au consemnat la exporturile de grau, bauturi spirtoase, bumbac si carne de porc. Scaderi ale exporturilor in perioada mentionata comparativ cu luna martie a anului trecut s-au inregistrat la zahar.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE