Din ce tari se importa masiv produse agroalimentare in Uniunea Europeana

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Valoarea exporturilor de alimente si produse agricole, realizate de Uniunea Europeana in luna martie a acestui an, s-a ridicat la 12,6 miliarde de euro, nivel cu peste 7% mai mare fata de cel inregistrat in luna martie a anului trecut.

Importurile pe acest segment s-au cifrat la 10,1 miliarde de euro, potrivit datelor oficiale publicate luna aceasta.

Statele Unite sunt principala sursa a importurilor, dar si prima destinatie pentru exporturi.

Totodata, cele mai marei cresteri ale valorii exporturilor Uniunii Europene catre terti, inregistrate in luna martie a acestui an, comparativ cu aceeasi luna a nului precedent, s-au consemnat in relatiile comerciale cu China, Statele Unite, Egipt. Scaderi importante ale exporturilor pe segmentul agroalimentar s-au inregistrat in relatiile cu Arabia Saudita si Korea.

In ceea ce priveste importurile realizate la nivelul Uniunii Europene in luna martie a acestui an, comparativ cu acelasi interval din 2018, se remarca o majorare semnificativa a importurilor de produse agroalimentare din Statele Unite, Ucraina si Ghana. Spre comparatie, importurile din Argentina, Canada si Noua Zeelanda s-au redus.

Cele mai mari cresteri inregistrate in luna martie 2019 fata de martie 2018 s-au consemnat la exporturile de grau, bauturi spirtoase, bumbac si carne de porc. Scaderi ale exporturilor in perioada mentionata comparativ cu luna martie a anului trecut s-au inregistrat la zahar.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE