Dietă: mâncare pentru câini – cum să adaptezi hrana câinelui la nevoile organismului său

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Cei mai buni prieteni ai noștri au nevoie constant să facă mișcare. Abia revenit de la o plimbare lungă, câinele tău îți cere din nou atenția. Toată această energie trebuie imperativ însoțită de o alimentație adecvată bogată în nutrienți.
Aceste elemente nu doar că oferă câinelui tău energie de rezervă, dar are și rol în dezvoltarea fizică a animalului tău de companie. Iată cele mai bune practici pentru cum să adaptezi hrana câinelui la nevoile organismului său.

Hrănește-ți câinele cu nutrienți de bază

Pentru a-ți hrăni câinele cu cea mai bună hrană pentru câini te poți baza pe Fera.ro – magazin pentru animale, aici găsești mâncare pentru câini ce conține cei trei nutrienți de bază de care companionul tău are nevoie în castron: proteine, grăsimi și carbohidrați. Pentru o dietă echilibrată este necesar să respecți cantitățile recomandate.  Nu-l vei ajuta oferindu-i porții prea mari pentru că așa îi vei da mulți nutrienți, ceea ce se poate traduce prin surplus de calorii, iar această practică se va dovedi a fi dăunătoare pentru sănătatea sa!

1. Proteine

Corpul are nevoie de  proteine. Menținerea celulelor musculare, procesul de creștere, buna activitate hormonală și a sistemului imun sunt influențate direct de proteine. Ține minte, aceste elemente au un rol central în corpul câinelui tău. Dacă te întrebi cum să-ți hrănești câinele sănătos? Răspunsul e simplu: dându-i proteinele care se găsesc în mâncarea premium pentru câini.

2. Grăsimi

Grăsimile au o reputație proastă, dar sunt de fapt foarte importante dacă le alegi pe cele sănătoase pentru alimentația blănosului tău. 

Oferind mult mai multă energie decât proteinele și carbohidrații, grăsimile bune, cunoscute și sub denumirea de acizi grași, joacă rol crucial în producția de celule și hormoni și în procesarea de către organism a vitaminelor.

Acizii grași esențiali pentru bunăstarea câinelui sunt omega 3 și 6. Aceștia nu sunt prezenți în mod natural în corpul câinelui și sunt extrași din alimente.

Delicacy for dogs. Chewing bone and dried food for dog on gray background.

Doza trebuie adaptată nevoilor câinelui tău, de unde și interesul de a apela la specialiștii Fera pentru a te îndruma în această privință.

3. Carbohidrați

Carbohidrații sunt direct responsabili pentru nivelul de energie al animalului tău și, de asemenea, ajută la buna funcționare a sistemului digestiv.

Principalul carbohidrat este glucoza, care este considerat combustibilul din corpul câinelui. Dacă glucoza este esențială pentru bunăstarea însoțitorului tău, consumul excesiv al acesteia poate duce la obezitate.

La fel ca majoritatea alimentelor, carbohidrații sunt benefici dacă sunt preluați din alimente de bună calitate  – evită zaharurile rafinate, produsele cu zahăr rafinat pot duce la dezvoltarea unor probleme de sănătate serioase – și trebuie administrați cu moderație, în funcție de nevoile animalului.

Cum să-ți hrănești bine câinele cu hrană de la partenerul  Fera.ro?

Nu uita să adaugi multă apă în rația sa de hrană, așa vei asigura necesarul de minerale esențiale pentru menținerea sănătății sale bune și vitaminele care îi oferă vigoare și energie nelimitată de rezervă! Iată exact de ce are nevoie câinele tău pe lângă pentru a se simți bine:

1. Apa

Corpurile prietenilor cu patru picioare sunt compuse aproape 70% din apă, iar o mare parte provine direct din dieta lor. Crochetele industriale sunt așadar prea uscate și nu asigură aport suficient de apă. Dacă ai interesul de a-ți hrăni câinele în mod natural alege hrană pentru câini disponibilă pe Fera.ro, îi vei oferi acestuia mai mult decât un fel de mâncare gata preparată.

A child gives water to a Jack Russell Terrier dog from a bottle. Thirst, dehydration. Love and care for pets, veterinary care, helping hand. Walking the dog on a summer day. Companion dog.

Lasă întotdeauna un castron mare cu apă proaspătă la dispoziția animalului tău de companie, deoarece deshidratarea poate avea consecințe grave.

2. Minerale

Deși esențiale pentru bunăstarea animalului tău de companie, mineralele nu sunt produse de corpul câinelui. Pentru a-ți hrăni corect câinele în mod natural, este important să îi oferi mâncare care să conțină calciu, fier, zinc, potasiu, magneziu etc.

3. Vitamine

Ca și mineralele, majoritatea vitaminelor nu sunt prezente în corpul câinelui. Doar o dietă adaptată și special concepută pentru animalul tău de companie îi poate asigura aportul zilnic de vitamine de care are cu adevărat nevoie.

Hungry dog looking at camera near food bowl with dry feed. Pet feeding

Pentru a-ți hrăni bine câinele, fiecare masă cu hrană pentru câini pe Fera.ro este însoțită de suplimentele alimentare care conțin toate vitaminele și mineralele de care animalul tău are nevoie!

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE