Despăgubiri pentru legumicultorii gălăţeni

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Angajaţii Direcţiei Agricole Galaţi au început evaluarea pagubelor produse de viscol şi zăpadă în cele zece localităţi în care culturile de legume în solarii, dar şi livezile au fost afectate de căderile masive de zăpadă din luna ianuarie, transmite Agerpres.

Datele constatate la faţa locului, corelate cu cele raportate deja de fermierii gălăţeni, vor fi trimise la Ministerul Agriculturii, existând semnale că instituţia intenţionează să propună Guvernului acordarea ajutorului de minimis, potrivit directorului Direcţiei Agricole Galaţi, Daniel Răzvan Olaru.

Majoritatea legumicultorilor gălăţeni au fost nevoiţi să-şi taie foliile din plastic ce acoperă solariile, din cauza cantităţii mari de zăpadă adunată deasupra şi care ameninţa să distrugă structura de rezistenţă a solariilor. Odată tăiată folia, toată zăpada a căzut peste răsadurile de legume, compromiţând recolta.

Potrivit directorului Direcţiei Agricole Galaţi, cele mai mari suprafeţe de culturi compromise de zăpadă se află în Matca, Umbrăreşti, Drăgăneşti şi Barcea, fiind vorba despre peste 1.000 de fermieri păgubiţi.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE