Despăgubiri pentru legumicultorii calamitați

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Guvernul a aprobat o schemă de ajutorare a aproximativ 1.500 de legumicultori ale căror sere şi solarii au fost afectate de condiţiile hidrometeorologice nefavorabile din perioada aprilie-mai.

„Este vorba de o sumă de 7,7 milioane de lei pe care o punem la dispoziţie din bugetul Ministrului Agriculturii pentru un număr de aproximativ 1.500 de beneficiari, beneficiari care se regăsesc pe raza a 55 de unităţi administrativ-teritoriale situate în judeţele Brăila, Călăraşi, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Hunedoara, Ilfov, Maramureş, Neamţ, Olt, Prahova şi municipiul Bucureşti, mai ales zona care este împrejurul municipiului Bucureşti, pentru că acolo au fost câteva pierderi pe care le-am avut în această perioadă. Este vorba de 26.700 mp de geam, deci vorbim de sere, şi 2.347.000 mp de folie de plastic pentru solar, care au fost distruse în această perioadă”,  a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, după ședința de Guvern de ieri.

Daniel Constantin a explicat că ajutorul acordat din bugetul ministerului Agriculturii va însemna 27 de lei pe metru pătrat pentru geamul de sere şi trei lei pe metru pătrat de folie de plastic pentru solarii.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE