Degustare de produse tradiționale, la „Târgul de Florii” de la MADR

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Consiliul Județean Cluj și Asociația „Produs de Cluj” vă invită să participați vineri, 3 aprilie 2015, în curtea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale din București, la ceremonia oficială de deschidere a Târgului de Florii.

„Pe lângă momentul festiv propriu-zis, care se va derula în prezența ministrului Agriculturii, domnul Daniel Constantin, a câtorva oficiali guvernamentali și a parlamentarilor clujeni, participanții vor avea prilejul să asiste la un spectacol folcloric cu tradiții clujene dedicate sărbătoririi Floriilor, ulterior având loc și o degustare de bucate tradiționale”, se arată într-un comunicat remis de CJ Cluj.

Târgul de Florii al Asociației „Produs de Cluj”, programat a se derula în perioada 3-5 aprilie 2015 și realizat cu sprijinul Direcției Generale Industrie Alimentară din cadrul MADR, se dorește a fi un eveniment de promovare a produselor, a tradițiilor, a meșteșugurilor și a culturii din județul Cluj în rândul locuitorilor Capitalei României. Astfel, la această primă ediție a Târgului „Produs de Cluj” din București, vor fi amenajate 18 standuri, vizitatorii având posibilitatea să achiziționeze produse de artizanat, produse din carne, lactate, gemuri preparate după rețete tradiționale, vinuri, sucuri, siropuri naturale și uleiuri presate la rece.

De asemenea, vor fi prezentate și produse pe bază de lavandă din prima cultură înființată în Transilvania. Meșterii populari prezenți la București vor expune costume populare tradiționale din zona Transilvaniei, bijuterii, obiecte din sticlă, pielărie și păpuși artizanale, toate realizate în atelierele proprii. La rândul lor, micii fermieri clujeni vor oferi vinuri din zona Turda, sucuri naturale, miere de albine din stupinele proprii, dar și produse din carne realizate în gospodăriile proprii, după rețete originale. Totodată, două dintre stânele Clujului vor pune la dispoziția amatorilor caș, telemea, urdă, brânză de burduf și tradiționala jintuială.

Pe parcursul desfășurării târgului, vizitatorii vor putea urmări zilnic spectacole folclorice susținute de ansambluri folclorice clujene, precum și recitaluri ale renumitei interprete Maria Golban Somlea.

Asociația „Produs de Cluj” a luat ființă la sfârșitul anului 2010, fondatori fiind Consiliul Județean Cluj, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj și Centrul Agro Transilvania. Organizația are drept scop promovarea produselor, tradițiilor și culturii din județul Cluj. Concomitent, fondatorii și-au propus să sprijine turismul și să promoveze excelența în domeniul agriculturii și al meșteșugurilor tradiționale. Evenimentele organizate de Asociație sunt destinate tuturor producătorilor și meșterilor populari clujeni.

De la înființare și până în prezent au fost organizate un număr de 34 de târguri, în toate localitățile urbane ale județului Cluj, la Bistrița, Zalău, Baia-Mare, dar și peste hotare, la Zakopane (Polonia), la Târgul European de Produse Tradiționale (Londra), La Târgul Internațional de produse alimentare și băuturi (Strasbourg), la cea de-a XXV-a Sesiune a Congresului Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei, dar și în Valea Timocului-Serbia. În luna ianuarie a acestui an, Asociația a participat cu stand propriu la Expoziția Internațională Grune Woche (Săptămâna Verde) de la Berlin.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE