Decontare de 427 milioane de euro, pentru fermierii romani

Facebook
Twitter

AFIR a trimis catre Comisia Europeana o solicitare de decontare in valoare de 427 de milioane de euro, care reprezinta suma platita catre fermierii romani in perioada 16 octombrie-31 decembrie 2021.

Potrivit AFIR, declaratia transmisa insumeaza totalul platilor efectuate de agentie in trimestrul IV catre beneficiarii proiectelor de investitii finantate prin intermediul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 (PNDR 2020).

Citeste si: Focarele de pesta porcina, in scadere, in toata tara. Care sunt judetele inca afectate?

De asemenea, sunt prinse platile directe si compensatorii aferente masurilor delegate catre Agentia de Plati pentru Interventie in Agricultura (APIA). Banii vor ajunge in Romania peste o luna si jumatate.

„Conform procedurilor de lucru stabilitate la nivelul Comisiei Europene, declaratia de cheltuieli aferenta trimestrului IV a fost incarcata direct de catre AFIR in sistemul informatic utilizat pentru schimbul de date intre statele membre si CE, urmand ca, dupa verificarea sumelor cuprinse in declaratia de cheltuieli, Comisia sa ramburseze Romaniei, in termen de 45 de zile, fondurile europene alocate pentru agricultura si dezvoltare rurala”, a anuntat AFIR.

Pana in prezent, Comisia Europeana a rambursat Romaniei peste 6,4 miliarde de euro pentru agricultura si dezvoltarea durabila a mediului rural prin PNDR 2014 – 2020.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE