Declarație uluitoare a unui oficial european: România, mai catolică decât Papa în privinţa procedurilor legate de finanţările europene

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România, Angela Filote, a declarat miercuri, la Alba Iulia, că România are „o apetenţă de a fi mai catolică decât Papa în privinţa procedurilor legate de finanţările europene” şi cere autorităţilor române simplificarea acestora.

Angela Filote a declarat, într-o conferinţă de presă, că procedurile legate de finanţările europene „vin deja destul de complicate de la Bruxelles”, iar autorităţile române ar trebui să încerce să le simplifice, transmite Mediafax.

„O problemă generală pe care am discutat-o şi cu autorităţile române de mai mute ori, a apetenţei României de a fi mai catolică decât Papa în privinţa procedurilor legate de finanţările europene. Se ştie că aceste proceduri deja vin destul de complicate de la Bruxelles. Noi suntem însă conştienţi de faptul că povara birocratică este prea mare şi, de aceea, pentru noua perioadă 2014-2020 am introdus mai multe măsuri de simplificare. Facem în acelaşi timp un apel la autorităţile române să meargă în aceeaşi direcţie, de simplificare, şi în niciun caz să nu complice şi mai mult lucrurile”, a spus Filote.

Avertismentul dur al oficialului european vine în contextul în care Comisia Europeană a aprobat Acordul de Parteneriat, documentul care cuprinde liniile directoare cu privire la modul în care se vor cheltui fondurile europene alocate României în perioada 2014-2020, iar autoritățile de la București trebuie să conceapă Ghidurile solicitanților, în vederea accesării miliardelor de euro puse la dispoziție de Bruxelles.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE