Declarația unui producător cu rezultate-record, despre situația de la MADR: „Este o degringoladă totală”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ioan Armenean, președintele Asociației Române a Producătorilor de Zahăr din Sfeclă (ARPZS) și directorul general al fostei Fabrici de Zahăr Luduș, îi acuză pe ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, și secretarul de stat, Daniel Botănoiu, că nu își respectă promisiunile cu privire la alocarea cotelor de zahăr.

„Ni s-a promis că în 2014-2015 ne vor da înapoi cota care ni s-a luat. Suntem în ianuarie 2015, această cotă nu a fost redată, noi (Fabrica din Luduș, n.r.) am produs pe 6.000 de hectare cea mai mare producție din istoria fabricii, 54.000 tone de zahăr, cu o producție medie de 60.000 de tone (de sfeclă de zahăr, n.r.) la hectar (…) Suntem în situația ca acest ordin care a fost promis, nu s-a mai dat. În luna decembrie, domnul secretar de stat Botănoiu a promis clar și a pus pe site-ul Ministerului hotărârea de a suspenda Ordinul 707, pentru că este o acțiune legală, și că fabrica noastră își va primi cota. Suntem în ianuarie, avem contract pentru 2015, dar nu știm cât vom cultiva. Este o degringoladă totală cât are cota fabrica, cât poate vinde”, a declarat Ioan Armenean, citat de Agerpres.

Directorul general al fostei Fabrici de Zahăr Luduș consideră Ordinul 707 a fost emis „la presiunile făcute de fabricile de zahăr de la Roman și de la Bod”, care susțineau că fabricile din Luduș și Oradea nu și-au îndeplinit cotele în anii anteriori, fapt care nu ar fi real.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE