Daniel Constantin va trimite corpul de control să verifica amenda dată de APIA lui Adrian Porumboiu. Puțintei: E vorba de 12 milioane de lei, nu de euro

Facebook
Twitter

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat că, după ce contestația depusă de Adrian Porumboiu cu privire la amenda dată de APIA va fi soluționată, va trimite corpul de control să verifice cazul.

„Vă asigur că, dacă a fost o greșeală, va fi corectată”, i-a spus ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, lui Adrian Porumboiu, după conferinţa MEDIAFAX Talks about Agriculture.

La rândul său, directorul general al APIA, Mihai Puțintei, a precizat, în cadrul evenimentului, că s-au respectat toate procedurile.

„Este vorba de 12 milioane de lei, nu de 12 milioane de euro, și de excluderea de la plată pentru 2014”, a declarat directorul general al APIA, Mihai Puțintei.

Acesta a mai spus că măsurile au fost luate după ce un audit al Curții Europene de Conturi a scos la iveală o serie de nereguli.

APIA a decis să aplice o amendă și să nu mai plătească subvențiile pe 2014 către firmele controlate de Adrian Porumboiu, după ce a constatat o serie de neclarități în legătură cu subvenția plătită pentru bovine.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE