Daniel Constantin: Suntem preocupati de situatia zonelor afectate de seceta

Facebook
Twitter

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat recent, in cadrul unei conferinte de presa la Baia Mare, ca Executivul este preocupat de situatia zonelor agricole afectate de seceta, analizand posibilitatea unor interventii financiare in functie de dimensiunile pagubelor, potrivit Agerpres.

„Suntem foarte preocupati fata de ce se intampla in anumite zone cu pagubele care ar putea exista ca urmare a secetei, avem astfel de situatii, comisiile care functioneaza pe langa primarii analizeaza situatia si, daca va fi cazul, in zonele respective incercam sa intervenim cu o forma de sprijin in functie de dimensiunea pagubei”, a declarat Daniel Constantin.

Totodata, Daniel Constantin a precizat ca fermierii romani vor realiza si anul acesta exporturi de cereale, precizand, de asemenea, ca nu se poate pronunta asupra productiei, pana la finalul campaniei de recoltare.

„Cu siguranta, Romania va exporta cereale in acest an, insa deocamdata e greu de estimat in acest moment nivelul productiei. Am avut un angajament in fata fermierilor si voi putea da nivelul productiei cand se va incheia campania de recoltare, pentru ca a ma pronunta acum ar putea influenta pretul cerealelor”, a mai spus Daniel Constantin.

Ministrul Agriculturii s-a aflat marti in judetul Maramures in cadrul Caravanei PNDR.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE