Daniel Constantin: Incercam sa eliberam de marti adeverinte fermierilor din sectorul vegetal, pentru obtinerea de credite

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Fermierii din sectorul vegetal ar putea obtine in cursul acestei saptamani adeverintele necesare pentru a accesa credite, pe baza unei intelegeri pe care Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura o are cu sistemul bancar si cu fermierul, a anuntat, luni, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, noteaza Agerpres.

„Ca in fiecare an, incercam sa venim cat mai repede posibil — adica dupa ce vom termina cel putin controalele administrative — cu acele adeverinte pe care le eliberam si de care beneficiaza in special fermierii mari. Aceste adeverinte pot fi utilizate pana in momentul in care se plateste subventia — conform regulamentului european — plata pe suprafata si subventia de la bugetul de stat. Fermierii pot merge la banci si pot contracta credite-punte, pe baza unei intelegeri pe care APIA o are cu sistemul bancar si cu fermierul”, a declarat ministrul.

„Incercam de maine, saptamana aceasta, sa eliberam acele adeverinte pe care le-au solicitat. Conditiile le vom prezenta in momentul in care lucrurile vor fi definitive sub aspectul acelui protocol tripartit, pe care il semnam cu bancile, si al controalelor. Deocamdata, nu se stie procentul care va fi pe adeverinte”, a spus Daniel Constantin, la conferinta PRIA Agriculture.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE