Daniel Constantin, despre noul comisar european pentru Agricultură, Phil Hogan: Sunt convins că o să avem o relație bună

Facebook
Twitter

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat că se așteaptă ca instituția pe care o conduce să aibă o relație bună cu noul comisar european pentru Agricultură, Phil Hogan.

„Sunt convins că o să avem o relație bună. Domnul Phil Hogan vine pe o politică deja agreată. Pe noua Politică Agricolă Comună (PAC), statele membre au mai multă libertate. Cel mai probabil, noua PAC va fi reformată peste cinci ani”, a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, în cadrul unei vizite de lucru la Stațiunea de Cercetare – Dezvoltare pentru Viticultură şi Vinificaţie Pietroasa, din județul Buzău.

Totodată, șeful de la Agricultură a precizat că oficialii Comisiei Europene au transmis o serie de observații cu privire la noul Program Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020, care sunt „de formă, nu de fond”. Aceste observații vor fi discutate în cadrul unei întâlniri dintre reprezentanții MADR și cei ai Comisiei Europene.

Discuțiile vor avea loc până la finalul acestei luni, iar o nouă sesiune de depunere de proiecte pe noul PNDR va fi deschisă în primele două luni din 2015.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE