Daniel Constantin: Cooperativele care acceseaza fonduri europene vor primi procente nerambursabile mai mari

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Romania trebuie sa creasca productia si sa o integreze astfel incat sa poata exporta produse cu valoare adaugata si nu materie prima. Mai mult decat atat, fermierii care aplica pentru fonduri europene sub o alta forma decat individual, precum si cei care se ocupa si de procesare vor primi nu doar un punctaj suplimentar, dar si procente nerambursabile mai mari, a declarat recent ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, in cadrul Caravanei PNDR 2020.

„Productia in Romania a crescut foarte mult, am exportat foarte mult, insa din pacate am exportat materie prima. De aceea, un obiectiv important al nostru este reorganizarea sau integrarea productiei in perioada imediat urmatoare. Beneficiarii care aplica pentru fonduri europene sub o alta forma decat individual, precum si cei care se ocupa si de procesare vor primi nu doar punctaj suplimentar, daca integreaza productia, dar si procente nerambursabile mai mari, daca aplica pentru a obtine fonduri ca si cooperative. Acestea sunt obiectivele cele mai importante pe care le vizam si care nu mai pot fi schimbate: cresterea productiei si integrarea acesteia, astfel incat sa exportam valoare adaugata si nu materie prima”, a afirmat ministrul Agriculturii in cadrul unei discutii cu fermierii clujeni.

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a participat saptamana trecuta la Caravana PNDR 2020 in judetul Cluj.

In aceasta saptamana, oficialul MADR se va deplasa in judetul Sibiu, in data de 27 iulie. Cu aceasta ocazie, vor fi sustinute trei conferinte de informare si prezentare a PNDR 2014 – 2020 si va fi realizata o vizita de lucru la un proiect finantat prin PNDR 2007 – 2013, care reprezinta un exemplu de buna practica pentru investitii.

Prin intermediul caravanei PNDR 2020 se creeaza oportunitatea unui dialog direct cu beneficiarii fondurilor europene si cu oficialitatile cu scopul de a intelege corect si concret mecanismul de accesare al fondurilor europene.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE