Cand se va plati subventia pentru motorina aferenta primelor doua trimestre

Facebook
Twitter

Secretarul de stat in Ministerul Agriculturii, Daniel Botanoiu, a declarat ca subventiile pentru motorina utilizata in agricultura, aferente trimestrelor unu si doi din 2015, se vor plati efectiv fermierilor incepand cu data de 2 noiembrie.

„Saptamana viitoare vom incepe platile pentru subventionarea motorinei folosita in agricultura, pentru trimestrul 1 si 2 din 2015. Raman trimestrele 3 si 4. Stiti ca e vorba de trimestrializare. Mai avem de plata foarte multe sume, inclusiv avansul, calamitatile. Vrem sa le acordam pana la sfarsitul anului. Sunt cateva complicatii din punct de vedere al sistemului informatic, dar vorm reusi sa facem platile”, a declarat Daniel Botanoiu, secretar de stat in Ministerul Agriculturii.

Numarul beneficiarilor care vor primi subventii pentru motorina folosita in agricultura este de circa 13.500 de fermieri, potrivit ministrului Agriculturii.

Pentru anul 2015, rata accizei reduse pentru motorina utilizata la efectuarea lucrarilor mecanizate in agricultura in sectoarele vegetal, zootehnic si imbunatatiri funciare, este de 99,498 lei/1.000 litri.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE