Cum valorifici o mica parcela de teren, pentru a o face profitabila. Echipamente necesare si pasi de urmat

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Atunci cand detii o parcela de teren, probabil esti in cautarea unei solutii de valorificare a sa.

Cu toate ca tipul culturii alese reprezinta un demers important, in egala masura este important sa te pregatesti cu toate elementele logistice si echipamentele necesare, astfel incat sa poti administra cultura intr-un mod independent.

In cele ce urmeaza vom vorbi despre echipamentele si utilajele de care vei avea nevoie pentru a-ti gestiona corespuzator cultura agricola.

Un sistem de irigare

In conditiile in care seceta afecteaza tot mai multe culturi agricole, este important sa te protejezi de aceasta problema si sa-ti procuri un sistem de irigare performant.  In primul rand, va trebui sa identifici o sursa de apa aflata in apropierea terenului tau, care poate fi un rau, un canal de irigare sau un izvor subteran.

In continuare, este nevoie sa alegi o metoda prin care sa pompezi apa de la sursa, iar aici ai doua optiuni: electropompa, daca dispui de o sursa de energie electrica in vecinatatea sursei de apa sau motopompa daca nu. In ceea ce priveste sistemul de irigare folosit, iti recomandam sa alegi un sistem de irigare prin picurare, care este mult mai usor de instalat si mult mai economic, fiind potrivit atat pentru horticulura cat si pentru legumicultura.

Utilaje agricole

In zilele noastre, performanta in agricultura este aproape imposibil de atins cu munca manuala sau cu utilaje vechi, care au nevoie constanta de lucrari de mentenanta si consuma o cantitate uriasa de combustibil. Pentru a porni cu dreptul in afacerea ta agricola este necesar sa-ti procuri o serie de utilaje agricole performante, care desi costisitoare, isi vor amortiza rapid pretul de achizitie.

Avand in vedere ca, pentru un fermier cu o suprafata mica de teren, achizitia unor echipamente noi poate fi aproape imposibila, un site specializat, unde vei putea gasi utilaje second hand, anunturi piese utilaje industriale sau anunturi piese Audio poate reprezenta o solutie de luat in calcul.

In mod normal, daca infiintezi o cultura conventionala precum una de grau sau de porumb si iti doresti sa te extinzi cu suprafata in urmatorii ani, vei avea nevoie de cultivator, combinator, plug, grapa si semanatoare. Totusi, in cazul in care nu ai posibilitatea de a face toate aceste achizitii deodata, poti incepe sa cauti un mic tractor, pentru a alege unul care sa te ajute cel putin cu lucrarile de baza.

Generator de curent electric

Pentru situatiile neprevazute, un generator electric va este un adevarat ajutor atunci cand vine vorba de continuarea activitatilor agricole, chiar si in momentul in care electricitatea lipseste. Un generator de curent poate furniza energie electrica aproape oriunde. Poate sustine consumul casnic cu toti consumatorii vitali sau un eveniment organizat departe de sursele de curent electric conventionale.

Desi nu este foarte scump, un astfel de dispozitiv se va dovedi extrem de valoros in cazul unei intreruperi de curent, intr-o zi calduroasa de vara, cand nu ai posibilitatea de a porni electropompa pentru a iriga plantele si nu ai o alta solutie.

Spatii de depozitare

Pentru ca trebuie sa gandesti in viitor si sa accepti faptul ca va putea trece timp pana cand iti vei putea valorifica productia obtinuta, este necesar sa investesti si in spatii de depozitate, in special daca iti doresti sa infiintezi o cultura de cereale.

Daca te astepti la o productie mare si nu detii un spatiu de stocare dedicat, este necesar sa-ti achizitionezi un siloz, care va asigura depozitarea in siguranta a cerealelor tale, fara a le cauza acestora deprecierea.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE