Cum te pregatesti pentru a amenaja bucataria dintr-o casa batraneasca

Facebook
Twitter

Bucataria este un loc de baza pentru fiecare locuinta si reprezinta, pe langa un spatiu de gatit, o incapere in care ne putem intampina musafirii sau in care putem petrece dimineti linistite.

In cazul in care ai o casa batraneasca nerenovata sau o proprietate in care nu a mai locuit nimeni pentru o perioada lunga de timp, renovarea sau amenajarea unei bucatarii va fi un aspect de care, probabil, iti vei dori sa te ocupi cat mai repede.

In randurile urmatoare vei gasi o serie de informatii utile, care te vor ajuta sa renovezi bucataria dintr-o casa veche si sa o transformi intr-un spatiu in care sa-ti poti petrece timpul cu placere.

Instalatia electrica si apa curenta

Inainte de a trece la renovarea propriu-zisa a bucatariei, este necesar sa te asiguri ca aceasta dispune de toate utilitatile pentru a fi pe deplin functionala. Astfel, va fi necesar sa faci toate demersurile pentru a avea acces la curent electric si apa curenta.

Chiar daca instalatia este functionala, ar trebui sa anticipezi, in functie de vechimea casei, ca aceasta ar putea fi afectata de trecerea anilor si ca ar putea avea nevoie de inlocuire. In ceea ce priveste alimentarea cu apa, este foarte probabil ca locuinta sa nu fi avut aceasta utilitate, asa ca este necesar sa iei in calcul si acest demers, inainte de a incepe renovarea.

Masuratori pentru planificarea amenajarii

Vizualizand spatiul pe care il ai la dispozitie, probabil ca ti-ai facut un plan legat de aparatele electrocasnice si mobilierul pe care il vei integra in bucatarie. Totusi, atunci cand vei ajunge sa pui lucrurile in practica, te poti confrunta cu situatii particulare, in  care anumite elemente nu vor avea loc sau nu vor putea fi distribuita in modul in care ti-ai fi dorit.

De aceea, inainte de a face orice achizitie sau de a-ti planifica amenajarea, este necesar sa masori intreaga incapere si sa compari dimensiunile cu cele ale mobilei/aparatelor pe care le vei introduce. Acorda o atentie deosebita si zonei destinate gatitului, care sa dispuna de un spatiu suficient de mare pentru instalarea unui aragaz pe gaz, a unei hote si a unui blat de lucru. Astfel, pe langa confort, veti putea sa va bucurati de mancarurile voastre preferate sau, de ce nu, sa experimentati idei noi de retete, precum paella cu fructe de mare.

Planifica-ti costurile

Odata ce ai reusit sa-ti faci o prima impresie cu privire la operatiunile si materialele necesare pentru renovarea bucatariei, este cazul sa calculezi care vor fi costurile totale. Ia in calcul atat si costurile fluctuante ale materialelor de constructie si asigura-ti o marja de 10-20%, pentru toate cheltuielile neprevazute.

Intereseaza-te care este costul cu mana de lucru in zona in care te afli si apeleaza la cunostinte care au desfasurat operatiuni similare, pentru a afla cu ce cheltuieli s-au confruntat. Odata ce ai aflat toate costurile, este cazul sa decizi daca pretul final este unul pe care il poti suporta. In caz contrar, poate fi necesar sa faci anumite compromisuri pentru a reduce costurile, sau sa etapizezi lucrarile, in functie de bugetul disponibil.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE