septembrie 29, 2022

Noutati despre subventia la motorina

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

In Sedinta Guvernului a fost aprobata o Hotarare privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizata in agricultura.

„Modificarile aduse prin prezentul act normativ vizeaza suplimentarea sumelor existente alocate prin bugetul MADR pe anul 2022 cu suma de 480.000.000 lei, valoarea totala a schemei in anul 2022 devenind in prezent 817.000.000 lei.

Citeste si: Subventii pentru instalarea de panouri fotovoltaice

Luam toate masurile ca sa ne asiguram de continuarea aplicarii schemei de ajutor de stat in anul 2022, fapt ce contribuie la diminuarea efectiva a costurilor de productie prin rambursarea sumelor reprezentand diferentele de accize si stimularea continuitatii activitatilor din agricultura.

Venim in sprijinul fermierilor, astfel incat sa le oferim o gura de oxigen, atat de necesara in gestionarea cheltuielilor realizate”, a declarat ministrul Petre DAEA.

Reamintim ca Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale deruleaza schema de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizata in agricultura incepand cu anul 2014.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE