Cum se modifica Declaratia privind obligatiile de plata la bugetul de stat

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

In Monitorul oficial nr. 325 din 22.04.2020  au fost publicate OpANAF nr. 935/2020 privind modificarea si completarea Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 587/2016 pentru aprobarea modelului si continutului formularelor utilizate pentru declararea impozitelor si taxelor cu regim de stabilire prin autoimpunere sau retinere la sursa.

Declaratia privind obligatiile de plata la bugetul de stat – formular 100 s-a modificat tinand cont de urmatoarele aspecte:

  • Prin art. VIII din OUG nr. 29/2020 s-a prevazut ca toate obligatiile fiscale cu scadenta dupa data de 21 martie nu sunt considerate obligatii fiscale restante, iar data scadentei este prorogata in termen de 30 de zile dupa terminarea starii de urgenta;
  • Prin OUG nr. 33/2020 s-au acordat bonificatii corespunzatoare impozitului pe profit, impozitului specific si impozitului pe venitul microintreprinderii aferent trimestrului I din anul 2020, daca aceste plati sunt efectuate pana in data de 25 aprilie.

Declaratia s-a modificat in sensul aplicarii acestor prevederi. Ordinul nu prevede nimic fata de declaratiile formular 100 depuse deja pentru declararea sumelor aferente trimestrului I 2020. Asteptam instructiuni in acest sens.

 

Adrian Benta
consultant fiscal, auditor financiar

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE