Cum se desfasoara lucrarile de recoltat: Petre Daea a vizitat fermierii

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Petre Daea, s-a deplasat recent in teren, pentru a vedea la fata locului cum se desfasoara recoltatul graului, fiind alaturi de fermierii din judetele Calarasi, Ialomita si Galati.

Astfel, a stat de vorba cu agricultori din comuna Valcele, judetul Calarasi, de la SC ILDU SRL, care aveau in lucru opt combine, sperand sa termine recoltatul in urmatoarele 2-3 zile. In comuna Scanteia din judetul Ialomita, Petre Daea a trecut si pe la fermierii de la Asociatia Scanteia Diana, aflati si ei in plina campanie de recoltare. De aici, s-a indreptat catre Galati, comuna Tulucesti.

Pana la aceasta data, recoltatul la grau s-a realizat in proportie de 55% din suprafata, ploile care au cazut in aceste zile intarziind viteza de lucru la recoltat. Acum, fermierii urmaresc sa isi stranga intreaga recolta, desi, din nefericire nu peste tot sunt conditii favorabile pentru aceasta activitate. Cu toate acestea, in toate judetele tarii fermierii se afla pe camp, la recoltat.

Deplasarea ministrului Petre Daea s-a incheiat la Agrimat MATCA, la fermierul Tuchilus Gavrila care detine practic o „statiune de cercetare” pe aproape 5.000 ha. Acesta mai are si 1.050 vaci de la care obtine 35 litri lapte/cap vaca mulsa.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE