Cum sa-ti construiesti o hala industriala trainica si profitabila

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

O hala industriala poate servi multor scopuri si se poate dovedi cea mai sigura alegere atunci cand dorim sa incepem o afacere in zootehnie. O ferma de vaci, oi sau chiar de pasari poate fi administrata mult mai usor din interiorul unei  hale industriale, construita cu materiale durabile si izolata corespunzator.

Totusi, pentru a construi o hala industriala trainica si rezistenta la conditiile meteo nefavorabile, va trebui sa ne alegem cu atentie atat terenul pe care urmeaza sa o amplasam cat si materialele pe care le vom utiliza. Chiar daca materialele de calitate sunt mai costisitoare, calitatea si rezistenta in timp a constructiei finale vor justifica investitia.

Concret, pentru construirea unei hale industriale va trebui sa parcurgem cinci pasi. Acestia sunt legati atat de intreprinderea studiilor de fezabilitate pentru viitorul proiect cat si de alegerea materialelor necesare si contractarea personalului calificat pentru construirea halei. Iata care sunt cele mai importante aspecte:

1) Alegerea terenului

In momentul in care decidem sa construim o hala destinata zootehniei, este mai mult decat indicat sa nu o amplasam in vecinatatea unei asezari umane, pentru a fi siguri ca obtinem avizul de mediu. In cazul in care nu am achizitionat inca terenul care va gazdui viitoarea noastra hala, este bine sa alegem o suprafata plana, cu acces facil la caile de comunicatii, la apa curenta si la electricitate. De evitat sunt suprafetele in panta, pentru ca acestea prezinta risc crescut de inundatii si de alunecari de teren.

2) Studiile de fezabilitate

Studiile de fezabilitate ne vor ajuta sa construim o hala care sa ne serveasca interesele cat mai bine, intr-un mod cat mai organizat si cat mai productiva din punct de vedere al utilizarii materialelor. Proiectul tehnic al unei hale industriale difera foarte mult in functie de scopul in care va fi folosita si animalele care vor fi crescute acolo.

Pentru acest pas este recomandata angajarea unui consultant specializat in hale industriale, care va poate asista in realizarea unui proiect tehnic cat mai productiv si care sa va permita sa obtineti maximul de valoare din fiecare centimetru al halei cu cheltuieli minime.

3) Materialele utilizate

Pentru construirea unei hale, tot mai multi fermieri decid sa utilizeze panourile tip ,,sandwich’’, care sunt mai ieftine si usor de amplasat. Totusi, aceste materiale sunt extrem de sensibile la variatiile de temperatura, se pot deteriora in cazul unei furtuni si nu sunt la fel de rezistente in timp.

De aceea, specialistii considera ca cele mai indicate materiale utilizate in construirea unei hale industriale sunt caramizile sau boltarii BCA. Gasiti aici o oferta completa de caramizi din bca si caramida porotherm la cele mai bune preturi.

4) Constructia si aprovizionarea cu materiale

De indata ce am pus la punct toate detaliile legate de constructia halei va trebui sa ne punem planul in aplicare. In mod normal, timpul de livrare a materialelor va fi unul destul de mare, pornind de la cateva zile la cateva saptamani. Totusi, putem profita de acest timp pentru a verifica planurile viitoarei constructii si pentru a ne asigura ca aceasta ne va servi interesele in cel mai calitativ si economic mod.

Operatiunea de constructie a unei hale industriale este destul de complicata si de aceea, cel mai indicat este sa contractam o firma specializata de constructii. In cazul in care bugetul nostru nu ne permite colaborarea cu o firma profesionista, va trebui totusi sa apelam la serviciile unui manager de proiect, specializat in constructii.

 

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE