Aproape 100 de expozanți s-au reunit la singurul târg de anvergură internațională din țară, Târgul Apicol Internațional de Primăvară Ghiroda-Timișoara, ajuns la cea de-a patra ediție.

Deschiderea oficială a Târgului Apicol Internațional de Primăvară Ghiroda-Timișoara  are loc azi, la ora 10, la Căminul Cultural din Ghiroda. La evenimentul din acest an  sunt prezenți apicultori doar din România.

„Vrem să încurajăm apicultorii români, de aceea doar ei vor comercializa produse apicole la târg. Avem și produse cosmetice, miere ecologică și tradiționaă, miere de mană, de coriandru, polifloră, de salcâm. Expozanții străini vin cu echipamente și tehnologie”, ne-a declarat dr. Ing. Casian Brebu, președinte al ACA filiala Timiș și organizator al Târgului Apicol Internațional de Primăvară Ghiroda-Timișoara.

Anul trecut, un număr redus de firme participante la Târgul Apicol Internațional de Primăvară Ghiroda-Timișoara au vândut șapte tone de ceară de albine. Totodată, au fost comercializate peste șase tone de miere de albine.

Târgul Apicol Internațional de Primăvară Ghiroda-Timișoara ține două zile, azi și mâine.