O familie de britanici pare că a găsit soluția pentru a economisi bani pe timp de criză, cumpărând doar alimente fabricate în Marea Britanie.
Emily și James Bradshaw au decis să cumpere doar alimente produse în Marea Britanie. În acest fel, spun ei, au reușit să reducă cheltuielile legate de achiziția de alimente cu 20%, informează Daily Mail.
Cei doi evită supermarketurile, cumpărând direct de la ferme. Produsele sunt mai bune și mai ieftine, așa că își permit să cumpere cantități mai mari, spun ei. În plus, evită semipreparatele, pentru că produsele de acest tip care conțin doar ingrediente obținute în Marea Britanie sunt foarte puține.
Dacă în ceea ce privește alimentele, soții Bradshaw reușesc să își umple coșul ușor, nu la fel se întâmplă cu alte produse, cum sunt jucăriile. Emily nu a reușit încă să îi cumpere fiului ei un cadou fabricat în Marea Britanie. Copilul va împlini în curând trei ani.
Exemplul celor doi britanici poate fi urmat și de români, mai ales că producătorii de alimente se plâng că marile lanțuri de retail le cumpără produsele pe foarte puțini bani și le revând la prețuri de câteva ori mai mari. În plus, fermierii români trebuie să achite o mulțime de taxe pentru ca marfa lor să ajungă pe raftul unui supermarket, așa că profitul este aproape zero.
În plus, cumpărând produse fabricate în România, consumatorii dau o mână de ajutor și procesatorilor, care vor păstra astfel locurile de muncă din fabricile din țară. De curând, în piață s-a vehiculat informația conform căreia Friesland Campina va reloca producția de la Cluj la Târgu Mureș. Astfel, produsele sub marca Napolact, care se fabrică exclusiv la Cluj, ar putea fi produse exclusiv la Târgu Mureș. Aceasta, după ce fabrica de specialități de brânză de la Țaga (Năsal) a intrat în conservare de la 1 iunie, ca urmare a scăderii consumului de produse lactate premium produse în România, în favoarea celor din import.