Cum sa construiesti o casa de lemn ieftina si trainica, intr-un timp foarte scurt

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Spatiul limitat dar si motivele financiare ii determina pe tot mai multi oameni sa abandoneze ideea construirii unei case mari si impunatoare. Majoritatea persoanelor care doresc sa isi construiasca o casa la tara considera ca viitoarea lor locuinta ar trebui sa fie sigura, confortabila dar si eficienta din punct de vedere economic.

Din fericire, materialele de constructii existente pe piata ne permit sa construim o astfel de casa, la preturi minime si intr-un timp foarte scurt. Avantajul unei astfel de constructii consta in faptul ca ii vom putea da orice aspect vrem, datorita versatilitatii materialelor folosite. Astfel, noua noastra casa va fi extrem de eficienta energetic si va genera costuri minime de intretinere. Iata care sunt materialele necesare pentru a construi o casa ieftina si trainica.

1) Grinzi de cherestea

Un mare avantaj al construirii unei case de lemn este faptul ca putem uita de structurile metalice sau de structurile de beton. Grinzile de cherestea vor fi suficient de rezistente pentru noua noastra locuinta iar structura va fi una trainica si cel mai important, extrem de ieftina.

Mai mult, o astfel de structura este extrem de versatila si daca vom dori, pe viitor vom putea extinde casa prin construirea unei mansarde sau chiar a unei anexe, fara foarte mare efort si fara a afecta in vreun fel structura de rezistenta a casei.

2) Placi OSB

Odata ce am construit structura de rezistenta, ne putem concentra pe construirea peretilor exteriori si interiori. Cea  mai indicata modalitate de realizare a peretilor este cu ajutorul panourilor OSB, care scurteaza foarte mult timpul de constructie a casei si sunt mult mai ieftine decat conventionala zidarie.

Totusi, atunci cand folosim placi OSB trebuie sa avem in vedere cateva aspecte. Aceste panouri nu sunt indicate pentru zonele predispuse la umiditate si trebuie ignifugate pentru prevenirea incendiilor. Gasim aici mai multe informatii despre acest material si despre cum putem construi o casa din OSB.

3) Polistiren

Cel mai mare dezavantaj al unei case de lemn consta in izolarea sa. Dupa cum este de inteles, o structura de lemn ofera o izolare termica si fonica inferioara comparativ cu o structura de caramida.

Pentru a asigura casei noastre de lemn o izolare corespunzatoare, este necesar sa o izolam cu polistiren. Polistirenul va asigura o temperatura constanta in casa iar pe timp de iarna, caldura va ramane in interior. Gasim aici mai multe idei de izolatii exterioare cu polistiren.

4) Sindrila

Atunci cand vine vorba de construirea acoperisului avem o gama larga de optiuni. O casa de lemn poate avea un acoperis de tabla, ceramic sau de sindrila avand in vedere ca structura acesteia este suficient de rezistenta incat sa suporte greutatea oricarui tip de material.

Totusi, pentru a economisi bani si pentru a obtine un acoperis cu un aspect placut, sindrila este cel mai indicat material pentru construirea acoperisului. Folosita de sute de ani, sindrila se va dovedi extrem de trainica si va mentine racoarea in casa pe timpul verilor calduroase

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE