Cum sa ai cele mai frumoase flori in propria ta gospodarie. Cateva sfaturi utile

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Primavara se apropie cu pasi repezi iar gospodarii se gandesc deja la gradina si la ce legume vor planta in aceasta. Cu toate acestea, si florile sunt extreme de importante, acestea contribuind la aspectul general al gospodariei noastre si conferindu-ne o stare de bine, ori de cate ori le admiram.

Sunt multe tipuri de flori care se pot adapta de minune la clima din tara noastra iar alegerea soiurilor pe care urmeaza sa le plantam tine doar de preferintele noastre. Totusi, pentru a ne asigura ca florile noastre se vor dezvolta corespunzator si vor avea o viata lunga, trebuie sa avem in vedere cateva aspecte. In cele ce urmeaza va vom prezenta aspectele de care trebuie sa tinem cont atunci cand plantam flori, fie ele de gradina sau de ghiveci.

1) Alegerea solului

Solul este extrem de important pentru dezvoltarea corecta a plantelor si calitatea acestuia va fi direct reflectata in aspectul florilor noastre. Cu toate acestea, solul perfect nu exista. Fiecare tip de sol are proprietatile si particularitatile sale, iar alegerea sa depinde de tipul florilor pe care urmeaza sa le plantam.

Pentru florile de gradina, alegerea solului nu mai reprezinta o alternativa iar singura solutie este sa il aducem la parametrii doriti prin fertilizare si prin asigurarea echilibrului mineral. Ca regula generala, plantele cu frunze vor avea nevoie de mai mult azot iar cele cu flori se vor dezvolta mai bine intr-un sol cu mult fosfor.

2) Pregatirea conditiilor pentru florile de gradina

La florile de ghiveci, solul va trebui ales in functie de fiecare planta. In general, florile de gradina prefera solul organic. Acesta contine substante nutritive care ajuta planta sa creasca si sa se dezvolte. De asemenea, el poate fi reutilizat, spre deosebire de solurile non-organice care nu rezissta mai mult de un sezon.

De asemenea, si ghivecele alese trebuie sa fie suficient de incapatoare si rezistente pentru a asigura o dezvoltare corespunzatoare a plantelor. Pe acest site, gasim o mare varietate de ghivece cu flori, potrivite atat pentru exterior cat si pentru interior. Tot aici gasim si o colectie de usi de interior, in cazul in care dorim sa schimbam aspectul casei noastre, infrumusetand-o atat cu flori cat si cu alte amenajari interioare.

3) Hidratarea plantelor

Asigurarea necesarului de apa pentru florile noastre este la fel de importanta ca plantarea acestora intr-un sol corespunzator. Ca regula, plantele de gradina vor avea nevoie de mai multa apa, care va fi administrata intr-un mod diferit fata de cele din ghiveci. Chiar daca sunt mai rezistente, florile de gradina nu trebuie udate cu jet de apa. Pentru a ne asigura ca florile nu vor fi afectate de debitul prea mare de apa, va trebui sa turnam apa direct la baza plantei si sa asteptam ca aceasta sa fie absorbita de sol.

Pentru florile de ghiveci, procedeul este similar, insa poate fi repetat pana cand apa incepe sa se scurga in afara ghiveciului. Acesta este semnul ca solul este saturat de apa si ca trebuie sa ne oprim. La anumite specii de plante, putem turna apa direct in tavita de sub ghiveci, iar planta va absorbi pe parcurs apa necesara.

4) Intretinerea florilor si a solului

Acum ca florile noastre au toate conditiile necesare, ne putem pregati sa le vedem inflorind si sa ne bucuram de splendoarea lor. Totusi, pana atunci, va trebui sa avem in vedere si cateva lucrari de intretinere, atat pentru a asigura estetica florilor cat si pentru a le pastra sanatoase.

De aceea, este bine ca odata la cateva zile/saptamanal sa plivim florile, sa ne asiguram ca acestea nu au frunze sau varfuri de lastari uscati si sa asiguram igiena ghiveciului sau a gradinii, prin inlaturarea reziduurilor.

Afanarea solului in care cresc florile este importanta pentru cele de gradina si cruciala pentru plantele de ghiveci, fiindca cele din urma nu au ajutorul afanatorilor natural. Pentru afanare, putem folosi o lopatica, cu care vom sapa cu atentie pamantul, fara a atinge radacinile plantelor

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE