Cum puteți cumpăra online un tractor second hand de calitate? Sfaturi pentru fermieri

Facebook
Twitter

Lipsa resurselor financiare îi fac pe mulți fermieri din România să cumpere tractoare second hand, însă, înainte de orice achiziție, trebuie respectate câteva reguli, pentru a evita surprizele neplăcute.

Astfel, în cazul în care cumpărați un tractor online, trebuie neapărat să testați mai întâi utilajul, pentru a evita orice tip de fraudă. Achiziționarea unui tractor este o investiție pe termen lung. De aceea, starea tehnică a acestuia este foarte importantă. Un tractor bine întreținut este un tractor curat, cu piese de schimb noi. Praful și murdăria pot să acopere defecte. Totodată, uleiul trebuie să fie de calitate, să fie schimbat periodic, iar alimentarea trebuie să se realizeze cu motorină de calitate.

Sfaturi pentru fermieri. Dacă doriți ca utilajul să reziste un timp cât mai îndelungat, vă sfătuim să faceți o verificare tehnică completă, controlând mai întâi starea pneurilor și procentul de uzură a acestora și dacă sunt uzate uniform pe fiecare parte. Fiindcă anvelopele noi costă foarte mult, este mai bine să cumpărați un tractor la care nu trebuie să schimbați pneurile.

Verificarea motorului este foarte importantă pentru a constata dacă acesta din urmă este uzat peste limita admisă. Ca să faceți un test, porniți motorul și verificați dacă emite zgomote, noxe poluante sau fum negru.

Un alt pas important este verificarea nivelului de ulei. Dacă proprietarul utilajului a făcut periodic schimburile de ulei și nu constatați semne de scurgere de ulei, înseamnă că tractorul a fost bine întreținut.

Testați și ambreiajul, după care verificați și cabina. În interiorul cabinei testați, starea de confort a scaunului, funcționalitatea sistemului de aer condiționat, precum și a panoului de bord.

Pentru a securiza tranzacția, verificați toate documentele și facturile care fac dovada întreținerilor și reparațiilor efectuate de către vânzător.

Sfaturi pentru fermieri. Înainte de a testa și a cumpăra un tractor, verificați prețurile actuale ale tractoarelor second hand. Pentru a obține mai multe informații și a cumpăra tractoare, vă recomandăm să vizitaţi site-ul www.agriaffaires.ro, unde puteți găsi peste 25.000 de tractoare second hand de vânzare și puteti compara prețurile.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE