Cum planuieste ANSVSA sa rezolve criza carnii de porc

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

In marja intalnirii sefilor serviciilor veterinare (Chief Veterinary Officers – CVO) din Uniunea Europeana (UE), care s-a desfasurat la Bruxelles in perioada 29 – 30 ianuarie, dr. Geronimo Branescu, presedintele Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), impreuna cu o delegatie de specialisti din cadrul institutei, a purtat discutii cu oficiali ai Comisiei Europene privind modificarea Anexei Deciziei 709/ 2014.

ANSVSA are drept scop mentinerea fluxului comercial cu porci si produse din carne de porc din Romania pe piata comunitara, prin flexibilizarea criteriilor de stabilire a zonelor de restrictie impuse de evolutia pestei porcine africane (PPA).

Solicitarea de modificare a Deciziei vizeaza, in principal, adaptarea acestor criterii in functie de specificul national al cresterii porcului si de distributia geografica a speciei.

Reprezentantii Comisiei Europene au luat act de propunerea Autoritatii si au apreciat ca, in cursul lunii februarie, vor veni la Bucuresti pentru a discuta cu specialistii romani modalitati concrete de modificarea a Deciziei.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE