Cum păstrează comercianții din București alimentele

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Conducerea Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bucureşti a dispus efectuarea de controale pentru a verifica modul de transport, manipulare, depozitare şi comercializare a produselor alimentare, în urmacărora au fost aplicate amenzi în valoare de 16.000 de lei.

Verificările au fot efectuate ca urmare temperaturilor caniculare înregistrate în ultimul interval de timp, a anunțat instituția.

„Au fost verificate mai multe societăţi comerciale, cu activitate de transport, depozitare şi comercializare a produselor alimentare, la unele din societăţi constatându-se deficienţe”, se arată într-un comunicat remis de Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Bucureşti.

Inspectorii DSVSA București au constatat că o parte din operatorii verificați au depozitat produsele alimentare în afara spaţiilor autorizate sau înregistrate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, destinate produselor alimentare. Totodată, unii operatori nu au respectat condiţiile de igienă referitoare la întreţinerea spaţiilor, utilajelor, ustensilelor de lucru folosite, destinate depozitării şi comercializării produselor alimentare.

În total, au fost aplicate 8 sancţiuni contravenţionale, a câte 2000 lei, în valoare totală de 16000 lei. De asemenea, s-au dispus termene de remediere a deficienţelor constatate, de maxim 30 de zile.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE