Cum iti poti finanta avantajos si rapid capitalul de lucru

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

In domeniul agricol, deseori, apar situatii neprevazute, de aceea este bine ca fermierii sa aiba posibilitatea suplinirii capitalului de lucru in cazul in care apar mai multe cheltuieli decat in mod obisnuit. In prezent, exista numeroase banci care te pot ajuta sa faci acest lucru, insa, inainte de a te imprumuta, e bine sa te documentezi ce beneficii poti avea.

De exemplu, pentru finantarea capitalului de lucru poti avea linii de credit cu sau fara garantii.

In cazul liniilor de credit fara garantii, valoarea maxima a creditului este de 500.000 lei, in timp ce pentru liniile de creditare cu garantii, valoarea creditelor poate ajunge si la 1.500.000 lei. Perioada de creditare este in general de maxim 24 luni.

Pentru un imprumut rapid fara garantii este necesar sa indeplinesti minim urmatoarele conditii: firma ta nu este in interdictie de a emite cecuri bancare, pentru creditele existente nu figurezi in Centrala Riscurilor de Credit cu intarzieri mai mari de 15 zile, firma ta nu inregistreaza popriri active sau suspendate pe cont, firma ta nu are inregistrari active in Buletinul Procedurilor de Insolventa. Afla mai multe detalii despre ce inseamna o linie de credit pentru imm, si daca esti eligibil, aici.

Mai mult decat atat, cei care apeleaza la o linie de credit de acest tip pot opta si pentru gestionarea mult mai eficienta a banilor prin deschiderea unor carduri, care isi ofera posibilitatea sa imparti plafonul sau sa limitezi suma disponibila pentru fiecare dintre asociatii, administratorii sau angajatii firmei.

Pentru a obtine un astfel de card trebuie sa te asiguri ca: firma ta functioneaza de cel putin 12 luni; firma ta nu figureaza cu inregistrari active in Centrala Incidentelor de Plata si nu este in interdictie de a emite cecuri bancare, nu inregistreaza popriri; la creditele contractate in ultimele 6 luni, figureaza in Centrala Riscurilor de Credit cu serviciul datoriei A sau B.

Iata o parte din beneficiile pe care le poti avea prin utilizarea unui card: nu ai grija banilor cash; ai controlul cheltuielilor afacerii tale; poti solicita emiterea mai multor carduri business pe numele asociatilor, administratorilor sau angajatilor tai (fie acces comun, fie plafon impartit); limita de credit este flexibila, putand fi majorata trimestrial. Afla toate beneficiile pe care le poti avea daca iti realizezi un card de credit pentru IMM.

Documentele necesare pentru deschiderea unei linii de credit pentru IMM-uri (fara garantii): copie dupa ultimele doua bilanturi contabile (semestrial, anual); aprobarea legal-constitutiva privind contractarea creditului si persoanele imputernicite sa angajeze societatea.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE