utilaje agricole

Cum arata si ce poate sa faca tractorul „monstru” de 340 CP de la Deutz Fahr

Facebook
Twitter

Varful de gama al companiei Deutz Fahr, tractorul Seria 9 de 340 CP, urmeaza sa ajunga in Romania chiar de la 1 ianuarie 2016, gratie importatorului NHR Agro Partners. Datorita puterii sale, tractorul se adreseaza preponderent fermierilor mari, care detin suprafete de peste 700 de hectare, putand fi folosit pentru lucrari grele de scarificare, arat sau discuit.

„Tractorul din Seria 9, deosebit de puternic, se adreseaza fermierilor care lucreaza de la 700 – 800 de hectare in sus. Este un tractor cu dotari full, care include chiar si sistem de autoghidare. Acest lucru inseamna ca vehiculul este ghidat prin satelit, precizia lucrarilor ajungand la 2 cm. Seria 9 urmeaza sa intre in productia de serie chiar din luna decembrie. Mai mult decat atat, NHR Agro Partners va deveni de la 1 ianuarie 2016 unic importator al marcii Deutz Fahr in Romania”, au declarat reprezentantii companiei importatoare pentru StiriAgricole.ro.

Tractorul Deutz Fahr dispune de un motor de 336 de CP, avand o transmisie electronica cu variatie continua TTV, proiectata pentru o viteza de maximum 60 km/h si limitata la maxim 40 de km/h pentru turatie super-economica a motorului. Datorita puterii sale, tractorul Seria 9 este destinat tractarii utilajelor agricole mari, de peste 6-8 metri latime, ceea ce diminueaza considerabil numarul de treceri pe care fermierul trebuie sa le faca in cadrul suprafetei de teren pe care o lucreaza.

De asemenea, transmisia motorului dispune de functie automata 4×4, blocare diferential si comanda priza de putere.

„Pentru fermieri, un asemenea tractor este important mai ales pentru lucrarile de samanat, unde nu se mai fac suprapuneri, nu se mai pierde samanta si se face intr-un final o mai mare economie de bani. Prin sistemul de autoghidare, practic operatorul doar apasa niste butoane, aproape nemaifiind nevoit sa conduca tractorul”, afirma reprezentantii companiei.

Cabina tractorului Deutz Seria 9 este echipata cu parbriz panoramic si suspensie pneumatica, volan cu pozitie reglabila, aer conditionat, precum si cu un panou central pentru comanda luminilor si monitor pentru informatiile de lucru.

Tractorul Deutz Seria 9 a fost desemnat anul acesta tractorul anului pentru designul sau realizat de Giorgetto Giugiaro. Un asemenea tractor are un pret de comercializare incepand de la 170.000 de euro.

Mai mult decat atat, din anul 2017, compania Deutz Fahr va prezenta publicului noua serie 11 de tractoare, acestea ajungand pana la 440 de CP.

Deutz este marca fanion a concernului italian SAME Deutz Fahr. Tractoarele Deutz de peste 100 de CP sunt produse in Germania, iar cele care au sub 100 CP sunt realizate in Italia.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE