Cum alegem medicul veterinar pentru animale: patru sfaturi de care e bine sa tinem cont

Facebook
Twitter

Pastrarea unei stari de sanatate bune a animalelor depinde in mare masura de colaborarea pe care o avem cu medicul veterinar. De cele mai multe ori, alegerea unei clinici veterinare sau a unui medic din acest domeniu nu este cel mai simplu lucru. Cu toate acestea, daca tinem cont de anumite aspecte, ne putem asigura ca medicul veterinar pe care il avem isi da tot interesul pentru a ne ingriji corespunzator animalele.

Avand in vedere ca vorbim de domeniul medical, informatia nu doar ca ne face mai puternici, dar in acest caz poate salva vieti. Din acest punct de vedere trebuie sa fim atenti la cateva lucruri atunci cand alegem medicul sau clinica veterinara.

1. Cauta cabinete veterinare din zona ta si informatii despre acestea

La inceput, vom incepe sa cautam cabinete veterinare in apropiere de zona noastra, cautand in paralel si informatii despre acestea. De asemenea, putem intreba si alte persoane sau cunostinte despre cabinetele veterinare cu care au avut experiente pozitive.

Cand vom interactiona pentru prima data cu medicul veterinar este important sa cautam nu doar un profesionist, ci si o persoana care este un prieten de incredere pentru animal.

2. Programul clinicii si vizitele la domiciliu

Un alt aspect foarte important de care e bine sa tinem cont atunci cand alegem o clinica veterinara este programul acesteia. Pot exista cazuri in care vom avea nevoie de un medic veterinar la domiciliu, prin urmare e bine sa stim daca putem beneficia de acest serviciu si care sunt tarifele.

Mai mult decat atat, pot exista momente in care animalul nostru este imobilizat, prin urmare trebuie sa stim daca respectiva clinica poate face vizite la domiciliu. Puteti citi mai multe detalii despre clinicile veterinare care ofera acest serviciu aici.

3. Asigura-te ca cel care iti consulta animalul este medic veterinar

Este important sa ne asiguram, mai ales daca avem o urgenta, ca persoana care se va ocupa de animalul nostru este medic veterinar, si nu student sau tehniciar etc. Dreptul sau de practica ar trebui sa fie expus, intr-un loc vizibil, in cabinet.

Codul de parafa este unic si atesta eliberarea certificatului de libera practica din partea Colegiului Medicilor Veterinari. Pe baza acestui cod poti verifica medicul respectiv la Colegiu (daca dreptul sau de libera practica este valabil, daca au existat litigii profesionale in care acesta a fost implicat, etc).

4. Taxe si metode de plata

Inca de la inceput este important sa stim care sunt serviciile pe care clinica ni le poate oferi si care este costul fiecarui serviciu in parte, plus costul consultatiei. Asa vom evita situatiile in care suntem pusi sa achitam o nota de plata la care nu ne asteptam.

Din punct de vedere al serviciilor oferite, este necesar sa stim daca sunt necesare programarile si care sunt serviciile concrete pe care respectiva clinica veterinara ni le poate oferi. Pot exista momente in care este necesara si o ambulanta veterinara de ultima generatie, prin urmare e bine sa ne asiguram ca toate aceste servicii pot fi oferite de clinica veterinara cu care vrem sa colaboram. Totodata, de un real folos, mai ales in situatiile de urgenta, este sa colaboram cu un cabinet veterinar cu program non-stop.

Dupa ce am ales medicul veterinar, putem merge cu animalul la un prim control, chiar daca este sanatos. Medicul ne va spune daca sau cand va trebui sa i se faca vaccinurile si te poate lamuri in orice problema ai avea in ceea ce priveste alimentatia animalului sau cresterea lui. De asemenea, in functie de animalul pe care il detii, ti se va spune cand sa te duci la controalele de rutina.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE