culturi intercalate

Culturile intercalate: cum obtii roade bogate pe spatii mici

Facebook
Twitter

Indiferent de suprafata terenului agricol pe care il avem, putem maximiza recolta daca folosim eficient fiecare centimetru patrat si infiintam culturi intercalate.

Culturile intercalate pot consta in plante care se dezvolta timpuriu si pot coexista pe teren cu plante care se maturizeaza tarziu. De exemplu, coriandrul si rucola se dezvolta frumos daca sunt semanate dupa ce se culeg sau pe masura ce se culeg cartofii. Ambele plante sunt capabile sa germineze rapid si sa creasca inainte de ingheturile timpurii ale toamnei.

De asemenea, cartofii pot fi urmati in cultura de salata sau ridichi cu crestere rapida. Daca semanati ridichi cu crestere rapida printre randurile de pastarnac, planta care germineaza lent, frunzele de ridichi se vor vedea rapid.  Astfel, veti sti unde se afla fiecare din plante si veti putea plivi buruienile din jurul lor fara a provoca pagube. Ridichile vor fi recoltate cu mult inainte ca pastarnacul sa isi fi format radacina gustoasa.

Semintele de salata pot fi semanate printre randurile de sub fasole cataratoare. Frunzele fragede vor ajunge in farfurie inainte ca pastaile sa fie gata de cules.

Te-ar putea interesa si:

Si ceapa verde poate sa creasca frumos chiar daca este inter1calata cu rasaduri de rosii sau ardei. Pe masura ce ceapa este recoltata, rosii si ardeii se pregatesc sa rodeasca.

Alte plante recomandate pentru a forma culturi intercalate sunt salata, ridichile, ierburile aromatice, mustarul japonez (Mizuna), napii sau babycarrots.

Insa, pentru ca acest sistem de culturi intercalate sa functioneze, trebuie ca solul sa fie bine ingrijit, iar semintele folosite sa fie de calitate.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE