Culturi de vita de vie, calamitate in proportie de 100%

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Grindina si ploile torentiale din ultima perioada au afectat in proportie de 100% cateva zeci de hectare cu vita de vie din comuna tulceana Valea Teilor, conform Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR), scrie Agerpres.

„Am primit instiintari din localitatea Valea Teilor, unde culturile de vita de vie au fost afectate in proportie de 100%. La societatile comerciale si persoanele fizice autorizate avem o suprafata de 26,7 hectare, iar la persoanele fizice avem o suprafata de 53,79 de hectare”, a declarat, pentru sursa citata, directoarea DADR, Maria Mahu.

Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala a informat Prefectura judetului Tulcea in legatura cu aceasta situatie. Reprezentantul Guvernului in teritoriu, Marin Badita, urmeaza sa emita un ordin pentru constituirea unei comisii care va verfica pagubele viticultorilor.

„In urma fenomenelor meteorologice periculoase din lunile mai-iunie, la nivelul judetului au fost afectate 7.998,98 de hectare cultivate. Cele mai insemnate pagube s-au inregistrat la Smardan, Jijila, IC Bratianu, Vacareni, Daeni, Frecatei Carcaliu, Maliuc, Nufaru, Ceamurlia de Jos”, a precizat directoarea DADR.

Valoarea totala a pagubelor se ridica la 7.074.003 lei, potrivit estimarilor facute de Comisia de evaluare numita de prefectul judetului Tulcea, mai informeaza sursa citata.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE