Cu cat vor creste subventiile pentru bovinele de carne si lapte si ovine in 2015

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Până la sfârșitul anului, va fi agreată cu producătorii din sectorul vegetal și zootehnic valoarea subventiilor pe care aceștia le vor primi în următorii șase ani.

Anunțul a fost făcut de Daniel Constantin, viceprim-ministru, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, la INDAGRA 2014. Șeful de la Agricultură a precizat că în 2014, cuantumul sprijinului pentru bovinele de lapte se va dubla. În prezent, pentru vacile de lapte, plățile variază între 700 de lei și 1.300 de lei pe cap, în funcție de productivitatea animalului.

Creșteri substanțiale ale subventiilor APIA vor fi operate și în sectorul bovinelor de carne. Astfel, valoarea subventiei pe cap de animal pentru bovinele de carne va fi de patru ori mai mare în 2015.

„Din anul 2015, pentru vaca de carne, dacă pe anul acesta primea 435 de lei pe cap de animale, prin introducerea plăților cuplate, acordăm la anul 1.600 și ceva de lei pe cap de animal, iar pentru vaca de carne, noi luând o medie (și aici, în primul rând ne uităm la productivitate), dacă în anul 2014, să spunem că media este undeva la 850 de lei pe cap, în anul 2015, vor primi peste 1.600 de lei pe cap, plăți care vor crește până în anul 2020”, a declarat Daniel Constantin, viceprim-ministru, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, la INDAGRA 2014.

În ceea ce privește subventiile pentru oi și capre, plata este de 38,5 lei de la bugetul de stat, la care se adaugă sumele pentru zona defavorizată.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE