Creşterea vitelor de carne netezeşte drumul fermierilor către profit

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Bovinele de carne Angus, pășunile ecologice românești și expertiza elvețiană sunt ingredientele care au asigurat succesul firmei Karpaten Meat România, care derulează patru forme de parteneriat în vederea lărgirii reţelei de producţie de carne de vită.

Compania produce carne de vită de calitate din bovine Angus, pe care le cresc pe pășunile nelucrate din Transilvania. Prin tradiție elvețiană și experiență în agricultură, creșterea bovinelor și prelucrarea cărnii, fondatorii firmei Karpaten Meat se preocupă de creșterea optimă și naturală a bovinelor, precum și de o prelucrare specializată a cărnii, scrie fermierul.md.

Activitatea la firma Karpaten Meat a început în 2008 prin achiziționarea de 120 de vaci din rasa Angus. Investiția s-a extins, efectivul total fiind în prezent de 3.500 de bovine ANGUS, în continuă expansiune. „Vrem ca în viitor în Europa să nu se mai vorbească atât de mult despre carnea de vită din Argentina, ci de carnea de vită premium din Carpați”, îşi exprimă obiectivul ambițios Samuel Widmer, manager general al Karpaten Meat România. Viitorul zootehniei românești este rasa de vită de carne premium Angus. Printre principalele obiective ale elvețienilor de la Karpaten Meat se află construirea unei rețele de producători – „de la cei mici, cu zece animale, până la cei mai mari„ – la nivelul întregii țări, care să acopere toate etapele de producție: păşunat, creşterea şi îngrăşarea animalelor, dar şi abatorizarea şi prelucrarea cărnii.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE