Creșterea caprelor: venituri mici în lunile de iarnă

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

În luna noiembrie 2013, comprativ cu luna precedentă, numărul total de ovine şi caprine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 17,1%, respectiv cu 19,0%, potrivit ultimelor date publicate de Institutul Național de Statistică (INS).

În luna a unsprezecea a anului trecut au fost sacrificate 305.000 de oi și capre, din care doar 15.000 de capete au fost sacrificate în unități specializate. Astfel, tăierile în unităţile industriale specializate care au avut o pondere de 4,9% din totalul sacrificărilor de ovine şi caprine au rămas constante, iar greutatea acestora în carcasă a crescut cu 4,1%.

Greutatea în carcasă a oilor și a caprelor sacrificate în luna noiembrie 2013 a fost de 279 de tone. Greutatea medie a fost de 13,5 kg.

În luna noiembrie 2013, comparativ cu luna corespunzătoare din 2012, numărul total de ovine şi caprine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 7,4%, respectiv 5,2%. Sacrificările de ovine şi caprine în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 66,7%, respectiv cu 62,2%.

În luna noiembrie 2013, faţă de luna precedentă, numărul de animale sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au scăzut la bovine, ovine şi caprine şi păsări, iar la porcine au crescut. Comparativ cu luna noiembrie 2012, numărul de animale sacrificate a scăzut la bovine, porcine şi păsări, iar la ovine şi caprine a crescut. Greutatea în carcasă a acestora a scăzut la bovine şi porcine, iar la ovine şi caprine şi păsări a crescut.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE