Crescatorii de vaci isi vor reduce productia in medie cu 32 tone pentru a primi bani de la Bruxelles

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Comisia Europeana a anuntat noi detalii cu privire la ajutorul de minimis pentru fermele care decid sa isi reduca voluntar productia de lapte.

Astfel, cantitatea medie de lapte pe care o vor reduce fermierii romani este de 32 de tone. Media la nivel european este de 20 de tone de lapte, arata un comunicat al CE.

In ceea ce priveste numarul aplicantilor, Romania a inregistrat in mod oficial la Bruxelles 92 de companii care au fost eligibile pentru reducerea voluntara a productiei de lapte. La nivel european, exploatatiile eligibile pentru acest sprijin se ridica la 51.954 de ferme.

Cantitatea totala de lapte care va fi redusa de fermierii romani este de 2.348 de tone. La nivel european, reducerea se ridica la 1.059.230 tone.

Datele Comisiei Europene arata ca au fost depuse peste 53.000 de notificari de catre fermierii europeni, care au decis sa isi reduca voluntar productia de lapte in ultimul trimestru din 2016, in comparatie cu aceeasi perioada de anul trecut.

Reducerile de volum variaza de la o ferma la alta, insa in medie crescatorii de bovine au anuntat ca isi vor reduce productia cu circa 20 de tone/solicitant.

La sfarsitul perioadei de trei luni, fermierii vor avea la dispozitie 45 de zile (pana la jumatatea lunii februarie) pentru a furniza dovada ca au redus productia de lapte, primind astfel un sprijin de 14 euro pentru 100 litri de lapte din cantitatea redusa.

Beneficiarii eligibili sunt producatorii de lapte care au livrat lapte la prim-cumparatori in luna iulie 2016 si care se angajeaza sa reduca livrarea cantitatii de lapte intr-o perioada calendaristica de 3 luni -perioada de reducere, in comparatie cu aceeasi perioada din anul precedent – perioada de referinta. Reducerea pentru care solicita ajutor trebuie sa fie de minim 1.500 kg si de cel mult 50% din cantitatea livrata in perioada de referinta.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE