Crescătorii de porci au dezlănțuit „jihadul” înainte de Crăciun

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

În luna noiembrie 2013, comparativ cu luna precedentă, numărul total de porcine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 8,1%, respectiv cu 10,3%, potrivit ultimelor date publicate de Institutul Național de Statistică (INS).

În luna a unsprezecea a anului trecut au fost sacrificate 387.000 de porcine, din care 311.000 de capete au fost sacrificate în unități specializate. Astfel, ponderea sacrificărilor de porcine în unităţile industriale specializate a fost de 80,4% din totalul porcinelor sacrificate, în tervalul precizat. Numărul de porcine sacrificate în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 7,2%, respectiv cu 4,2%.

Greutatea în carcasă a porcinelor sacrificate în luna noiembrie 2013 a fost de 31.411de tone. Greutatea medie a fost de 81,2 kg.

În luna noiembrie 2013, comparativ cu luna corespunzătoare din 2012, numărul total de porcine sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au scăzut cu 1,0%, respectiv cu 4,6%. Sacrificările de porcine în unităţile industriale specializate au crescut atât ca număr de porcine sacrificate cât şi ca greutate în carcasă cu 5,1%, respectiv cu 4,9%.

În luna noiembrie 2013, faţă de luna precedentă, numărul de animale sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au scăzut la bovine, ovine şi caprine şi păsări, iar la porcine au crescut. Comparativ cu luna noiembrie 2012, numărul de animale sacrificate a scăzut la bovine, porcine şi păsări, iar la ovine şi caprine a crescut. Greutatea în carcasă a acestora a scăzut la bovine şi porcine, iar la ovine şi caprine şi păsări a crescut.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE